• Åbningstider
  • Mandag 6:00-17:00
  • Tirsdag 6:00-17:00
  • Onsdag 6:00-17:00
  • Torsdag 6:00-17:00
  • Fredag 6:00-16:00
 • Lundsager 1 5540 Ullerslev
 • Tlf.: 45 63 35 08 84 info@bornehuset-ullerslev.dk

Kost

Home Kostpolitik

Kostpolitik og inspiration til madpakker

Børnene skal have madpakker med til 3 måltider, en formiddagsmad, middagsmadpakke og en eftermiddagsmad. De skal være delt ud i forskellige bøtter eller poser til hvert måltid.

Vi har ikke nogen kost politik i Børnehuset, vi har den holdning at I giver det med som I mener er bedst for jeres barn, men vi vil gerne være i dialog med jer omkring madpakken, og hvis I har spørgsmål eller mangler ideer til madpakken så kan i tjekke nedstående inspiration.

Når børnene spiser styrer de selv madpakken og bestemmer selv i hvilken rækkefølge at de vil spise maden, så hvis de vil spise alt ”guffen/desserten” først, så må de det. Hvis I så får alt rugbrødet med hjem flere dage i træk og gerne vil have at jeres barn skal spise rugbrødet, så kan I tage en snak med barnet om at han/hun ikke får ”guf/dessert” med så længe at der ikke er spist noget rugbrød.

Maddage: hver stue har maddag en gang om måneden. Datoen for maddage bliver meldt ud på Parent og den dag skal børnene ikke have middagsmadpakke med. Nogle maddage bliver holdt som fællesspisning i hele huset.

Fælles fredag: om fredagen giver huset formiddagsmad til børnene. Den spises samletog hvor vi også synger nogle sange og nogle dage har vi også fælles aktiviteter bagefter.

Madpakke inspiration:

Internettet: Valdemarsro madpakke hits, Arla madpakker, mambeno
Facebook: Ungernes madpakker.

Instagram: #madpakkemor #madpakkerne #madpakkerderbliverspist #madkompasset_sundbornibalance

I vuggestuen er der lige nogle ting som de små ikke må få, pga. kvælingsfare.

Hård mad er der en forøget risiko for at de små fejlsynker, derfor skal gulerødder værekogte/dampet eller revet. Æbler og pære kan der også være en risiko ved, så server først disse når barnet har tænder og en sikker tyggeteknik.

Vindruer skal være skåret over på langs

Ingen nødder/peanuts/mandler.

Ingen ko mælk for de er fyldt et år.