• Åbningstider
  • Mandag 6:00-17:00
  • Tirsdag 6:00-17:00
  • Onsdag 6:00-17:00
  • Torsdag 6:00-17:00
  • Fredag 6:00-16:00
 • Lundsager 1 5540 Ullerslev
 • Tlf.: 45 63 35 08 84 info@bornehuset-ullerslev.dk

Om os

Hvem vi er, og hvad vi laver.

Home Om os

Vores historie

Børnehuset Ullerslev startede med at en kreds af Ullerslev-borgere dannede Ullerslev Børnehaveforening – det var en lokalforening under Landsforeningen af Frie Børnehaver og Fritidshjem – med det formål at få oprettet børnehaver i området.
Deres anstrengelser lykkedes, og i 1971 åbnede Børnehuset, som en selvejende institution med tilknytning til Landsforeningen.

November 2010 blev vi en aldersintegreret privat daginstitution. Det medførte at vi fremover er vuggestue og børnehave og at bestyrelsen er vores arbejdsgiver og derfor ansvarlig for ansættelse af leder og medansvarlige for ansættelse af personale.

Fællesarrangementer

Vi har fællessamling hver fredag.

Ca en gang pr. kvartal har vi værksteder på tværs af hele huset. Stuerne deles hver op i 3 grupper og der vil være en gruppe børn fra hver stue til hvert enkelt værksted. Vi slutter værkstedsforløbet af med fælles mad for os alle sammen. 

Bålhytte

På legepladsen har vi en bålhytte som vi har glæde af hele året for både børn og voksne. Der kan man lave snobrød, grydebrød, suppe eller bare sidde og nyde varmen.

Traditioner

Vi vil gerne holde fast i traditioner, men også selv lave nye, og derfor holder vi hvert år:

Nytårstaffel

Fastelavn

Påske

Diskofest

Bedsteforældredag

Sommerfest med afslutning for kommende skolebørn

Koloni for børnehavebørnene

Halloween

Jul

Vibeskolen:

Vi har et samarbejde med Vibeskolen, hvor vi en gang om ugen (i skoleåret) har mulighed for at benytte gymnastiksal eller hallen.

Vuggestuen laver baner, danser, spiller bold, løber stærkt og andre ting.

Børnehavebørnene leger forskellige lege, benytter redskaber og spiller med bolde.

Udover dette tilbud har vi også mulighed for at benytte blibioteket + vi har et klasseværelse stillet til rådighed en gang hver 14. dag til kommende skolebørn så de kender skolen når der er skolestart.

Køkkenet:

Vi har maddage en gang om måneden stuevis, hvor vi i det omfang det er muligt, laver mad sammen med børnene og når der er fællesarrangementer er vi sammen hele huset.

Om fredagen har vi fællessamling for alle 3 stuer hvor det er os der står for maden og til det bliver der bl.a. bagt boller, lavet pandekager og skåret frugt.

Nærmiljø:

Vi har stor glæde af vores nærmiljø. Vi går ture hvor vi udforsker skoven, legepladser og kigger på toge.

Vi besøger plejehjemmet hvor vi spiller spil og synger sange med de ældre.

Vi går i kirke når de har arrangementer for børn, vi handler ind til maddage i de lokale butikker, vi bruger nærmiljøet alt det vi kan.